PUST 2019

Pustovanje v Petrovčah

Že tretje leto začenja Turistično društvo veselo, s Pustovanjem v Petrovčah. Dvanajst skupin in kurent je Petrovčane in ostale krajane spet spomnilo, da je treba pregnati zimo z maškarami  in se že tradicionalno veseliti na ta dan.

Veseli nas, da so se tudi tokrat učiteljice in obeh vrtcev potrudile in opremile štiri skupine otrok. Miške in sirčki, Domine, Korenčki in Lepo je na kmetijo so bili najlepši in še posebej dobrodošli.

Drešinja vas je spet bila najmočnejša v povorki: Čarovnice iz Dresendorfa  so združile dekleta in otroke, Pika nogavička in Kapitan s konjičkom so bili posebej atraktivni in tudi Hopslandija s tremi avtomobili in visokim obiskom iz Amerike je nastala v Drešinji vasi in povezala še pustoljubce iz ostalih vasi.

Folklorna skupina Kobula je bila tudi pestra in atraktivna s cigansko poroko.

Veselo in živahno vzdušje so pričarali Petrovški hipiji, ki so se udeležili tokrat prvič, zato smo jih bili še posebej veseli.

Dobriša vas je uprizorila Petrovške semaforje in ponujala 50% popust redarjev na pustni dan.

V Hopslandijo so prišli tudi turisti z Zaloške gorice in bili zelo dobrodošli v stalni zasedbi.

TOD Lipa Gotovlje je bila spet atraktivna in aktivna na prizorišču. Potapljači so reševali onesnaženo morje in zelo popestrili dogajanje na prireditvenem prostoru.

Pustni tribunal je ocenil, da so vse maske vredne nagrad in jih podelil vsem skupinam, izpostavil pa je tri:  Hopsandijo, ki je uprizorila visok obisk Trumpa in Melanje pri županu Janku Kosu in njegovi soprogi Mileni. Pozornost je vzbudila z atraktivnimi avtomobili in brezhibnim protokolom,  

Petrovške hipije, ki so bili originalni in dvignili pustno vzdušje in

Ladjo s potapljači TOD Lipa Gotovlje, ki je čistila morsko dno in napolnila s svojim aktivnim delovanjem celoten prireditveni prostor.

Za nagrade skupinam so prispevali: Hiša A –Levec, Kmetija Podpečan, Sico d.o.o. , Verde bar, Petrovče, Mlekarna Celeia, Mesarstvo Čas, Zagožen d.o.o., Matjaž d.o.o.

Prireditev je finančno podprla Krajevna skupnost Petrovče.

Marjeta Grobler
TD Petrovče

 

 

https://www.facebook.com/195376649880/videos/1250552571762926/

Skip to content