RC Ruše – brunarica

  1. TRADICIONALNO MEDDRUŠTVENO TEKMOVANJE ZA POKAL KS in DU PETROVČE

 

V petek, 2.avgusta je naše društvo organiziralo 10. TRADICIONALNO MEDDRUŠTVENO TEKMOVANJE ZA POKAL KS in DU PETROVČE  v naslednjih športnih disciplinah:

streljanje z zračno puško, rusko kegljanje, pikado in metanje kovinskih obročev. Tekmovanja se je udeležilo 140 udeležencev 10. društev upokojencev občine Žalec.

Za dosežene športne dosežke je medalje in pokal KS najavil vodja tekmovanja Jože Glinšek, podeljevali pa sta jih predsednica KS Petrovče mag.

Jasna Sraka in predsednica našega društva Darka Uranjek Domitrovič.  Pokal KS Petrovče so osvojili športniki DU Ponikva.

Naše kegljačice so prejele srebrno medaljo, strelke pa bronasto. Čestitamo! Tekmovanje je potekalo v prijetnem vzdušju.

Vreme nam je kljub slabi vremenski napovedi ustreglo. Hrana z žara je bila okusna, Jože s svojo ekipo se je spet izkazal. Hvala jim.

Druženje je bilo prijetno in ga bomo naslednje leto ponovili.

Ivo Kolar

 

 

V avgustu 2018 je bilo v RC Ruše vsakoletno srečanje članov društva v počastitev 17.obletnice postavitve brunarice. Letos je dogajanje popestrila tudi razstava izdelkov nove sekcije ustvarjajmo skupaj.

Z obiskom nas je počastil župan Janko Kos in nam namenil nekaj besed.

             

 Poseben gost je bil Ivo Grobelnik, edini še živeči osvoboditelj talcev iz Starega piskra v Celju.

S seboj je pripeljal dva glasbenika Vikija Ašiča in Janeza Bremca, ki sta s svojim nastopom obogatila naše srečanje. Naše pesnice so nas razveselile s svojimi pesmimi. Izvedli smo interno tekmovanje v ruskem kegljanju, pikadu in metanju obročev in razdelili priznanja najboljšim. Sledila je pogostitev z jedmi z žara in razvajanje s sladkimi dobrotami, ki so jih spekle naše članice. Bilo nas je 145, družili smo se, se zabavali, uživali v kakovostni glasbi, športnih dejavnostih in preživeli lep dan.

Darka Domitrovič Uranjek
DU Petrovče

 

V četrtek, 2.avgusta 2018 je naše društvo upokojencev v Rekreacijskem centru V Ruškem gozdu organiziralo tradicionalno meddruštveno tekmovanje 10-tih društev upokojencev z območja občine Žalec za pokal KS Petrovče. 120 tekmovalcev se je športno pomerilo v ženski in moški kategoriji v naslednjih športnih disciplinah: streljanje z zračno puško, pikado, rusko kegljanje in metanje kovinskih obročev.

Največ točk so zbrali tekmovalci DU Ponikva in prejeli pokal KS Petrovče.

 

Tudi naši tekmovalci so bili uspešni: Franci Trost je prejel zlato medaljo v ruskem kegljanju, Jelka Lebar je bila srebrna v ruskem kegljanju, Heda Dobovičnik srebrna v streljanju z zračno puško, Lizika Čamernik pa bronasta v streljanju z zračno puško.

Prireditev je lepo uspela. Športniki so bili zadovoljni pri športnih tekmovanjih, okusna hrana in ohlajena pijača ter druženje so prispevali k dobremu počutju in razpoloženju prisotnih. Ekipa našega društva, ki je organizirala prireditev, si zasluži javno priznanje in zahvalo. 

DU Petrovče

 

DRUŽENJA V REKREACIJSKEM CENTRU RUŠE Z BRUNARICO

Društvo upokojencev Petrovče je lastnik Rekreacijskega centra Ruše z brunarico na severnem robu Ruškega gozda v bližini nekdanje cestninske postaje Arja vas. Na območju rekreacijskega centra so športno rekreacijske površine prilagojene športnim aktivnostim za člane društva. Tu so: rusko kegljišče, prostor za pikado, prostor za metanje kovinskih obročev, v lanskem letu zgrajeno novo strelišče za streljanje z zračno puško ter balinišče, ki še ni urejeno. Srce centra je lesena brunarica, ob njej pa nadstrešnice s sedeži za obiskovalce, dvorišče pred brunarico, plesišče in prostori za posedanje na klopeh v gozdnem ambientu, kjer se dogajajo družabna srečanja

Sekcija organizira družabna srečanja članov društva pri brunarici in sicer:

  • priprava, čiščenje in otvoritev brunarice v aprilu,
  • piknik v maju,
  • praznovanje ustanovitve društva in izgradnje brunarice v avgustu,
  • gobarski in/ali kostanjev piknik in zaključno druženje sekcij ob zaključku sezone v septembru

Naši športniki tekmujejo v športnih disciplinah rusko kegljanje, metanje pikada in streljanje z zračno puško na meddruštvenih tekmovanjih na občinskem nivoju. Trenirajo in se družijo v RC Ruše dvakrat na teden v času športne sezone od aprila do oktobra.

V okviru Petrovčevanja  se izvede športno tekmovanje Društva upokojencev Petrovče za pokal KS Petrovče za leto 2018, katerega se udeležijo športniki vseh 10. društev upokojencev z območja občine Žalec.

Program pripravil
Jože Glinšek

 

Skip to content