Izleti in srečanja

Utrinki dogajanj v letu 2023 -2024

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utrinki dogajanj v letu 2022

 

 

Utrinki dogajanj v letu 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspelo nam je izpeljati društveni izlet z vlakom v Velenje 22. septembra 2020. Vožnja z vlakom je bila doživetje, vreme nam je služilo, sendviči so bili res odlični in jih nismo mogli prehvaliti. Sprehod po Velenju nam je pokazal čudovite stvaritve arhitektov in krajinskih arhitektov ob vodnem ambientu Pake in na srečališču – sprehajališču. Bili smo navdušeni. Tudi predstavitev Kulturnega doma na Titovem trgu, ki slavi 60. obletnico delovanja, je bila zanimiva. Potem pa še vzpon na Velenjski grad, kjer smo se ob razlagah vodičk sprehodili po razstavljenih zbirkah. In še grajski park, nato pa spust po grajski poti v Staro Velenje in proti Kolodvorski restavraciji, kjer nas je društvo počastilo z okusnim kosilom, pijačo in kavico. Zadovoljni in polni lepih vtisov smo se z vlakom vračali domov, zadovoljni, da smo v druženju kljub maskam preživeli lep dan.

Darka Uranjek Domitrovič
predsednica DU Petrovče

 

FOTO: Ivan Kolar

 

 

Novembra smo imeli TRADICIONALNO MARTINOVANJE 2019  v Gornji Dubravi v Gostilni pri Jeleni. Bilo nas je za poln avtobus. Hrana in pijača odlična, program krsta mladega vina zanimiv, glasba za ušesa naše generacije, ples in zabava pa na nivoju. Zadovoljni, polni vtisov smo se vrnili  domov v zgodnjih jutranjih urah.

Darka Uranjek Domitrovič
predsednica DU Petrovče

Člani DU Petrovče smo se 23.maja 2019 odpravili na izlet v Hrvatsko Zagorje. Šli smo z dvema avtobusoma, saj nas je bilo 77.

Obiskali smo Kumrovec, kjer je etnološki muzej Staro selo s Titovo rojstno hišo. Sprehodili smo sem med restavriranimi 25 hišami in

9 gospodarskimi objekti s prikazom tradicionalnega načina  življenja, običajev in domačih obrti vezanih na konec 19.stoletja.

Pot smo nadaljevali proti Desiniču, kjer je izjemno lepo prenovljen grad Veliki Tabor, nekoč last Celjskih grofov, kjer je domovala Veronika Desiniška.

Izlet smo zaključili na kmečkem turizmu Grešna Gorica, kjer so nam postregli z odlično zagorsko hrano ob zvokih domačega zagorskega ansambla.

Imeli smo se zares lepo in LUŠTNO JE BLO!!

 

 

DAN ŽENA 2019 V HOTELU ŽALEC

Letošnje srečanje članov Društva upokojencev Petrovče je bilo dan pred Gregorjevim 11.marca 2019  v Hotelu Rubin v Žalcu.

Zbralo se nas je veliko število blizu 70. Po kratkem kulturnem programu, ko nam je učenka 6.razreda Glasbene šole Žalec zaigrala 2 skladbi na harmoniko, smo praznovali dvojni praznik: ženske dan žena, moški pa štirideset mučenikov.

Naše ženske so v znak pozornosti od društva prejele v pentljo ovit rdeč nageljček, od sekcije ustvarjajmo skupaj pa praznično, ročno izdelano čestitko.

Moški so v dar dobili klobaso. Po slastnem kosilu smo se zavrteli ob zvokih našega muzikanta Uroša.

Naša pesnica Rezka Cvikl nam je predstavila pesem o mamah in pesem o moških in nas ob tem nasmejala. Imeli smo se lepo, peli in rajali ter se smejali  smo do poznih večernih ur. Smo rekli, da še pridemo!!!!

Predsednica DU 
Darka Uranjek Domitrovič

FOTO: Ivan Kolar

 

IZLET V POSAVJE IN BIZELJSKO

Letos junija smo se člani Društva upokojencev odpravili na vsakoletni tradicionalni društveni izlet v Posavje in Bizeljsko.

 Obiskali smo najstarejši grad v Sloveniji grad Rajhenburg s številnimi razstavnimi zbirkami, ki predstavljajo zgodovino gradu od 12.stoletja dalje.

V Brestanici smo v vinski kleti, ki nadaljuje izročilo trapistov, poskusili čokoladno vino. 

V Brežicah,  smo si ogledali mestno jedro in grad Brežice, kjer so nam razstavljene zbirke predstavile vpogled v zgodovino gradu in okolice.

V izjemno lepi in s freskami ozaljšani viteški dvorani, smo naredili spominsko fotografijo. Na Bizeljskem uživali v lokalni kulinariki. Imeli smo se lepo.

POHOD NA URŠLJO GORO

Julija smo se člani pohodniške sekcije Društva upokojencev podali na 105. pohod na Uršljo goro. S koče na Naravskih ledinah, kjer je ostal del pohodnikov, smo se v 2 uri in pol trajajočem pohodu povzpeli na vrh 1699 metrov visoke Uršlje gore, kjer je poleg koče in cerkve Svete Uršule tudi televizijski pretvornik Plešivec. Uživali smo v čudovitem razgledu,okusni hrani in dobri družbi. Prijetno utrujeni smo se pozno popoldne vrnili na naše domove.

 

DAN ŽENA V LUČAH

Člani Društva upokojencev Petrovče smo se letos odpravili na praznovanje 8. marca Dneva žena dan prej 7.marca 2018 v Zgornjo Savinjsko dolino v Luče. Na poti smo v sončnem vremenu občudovali dolino in okoliške planine odete v snežno odejo. Ogledali smo si lepo alpsko vas Luče, katere ime je bilo prvič zapisano v starih listinah že leta 1241. Bili smo na sotočju Savinje in Lučnice, obiskali lokalnega umetnika rezbarstva Šlangerjevega Joža, ki nam je pokazal čudovite lesene umetnine. Sprehodili smo se mimo lepo obnovljenih starih hiš, obiskali razkošno obnovljeno gotsko cerkev Sv. Lovrenca in občudovali s soncem obsijani vrh Raduhe, ki se bohoti nad Lučami.

 V gostilni Pr Lampi so nas pogostili s savinjsko pojedino. Zabavali smo se in zaplesali ob glasbi našega Gašperja. Olga in Rezka sta nam prebrali pesmi o dnevu žena in o mamah. Naši moški pa so nam  ženskam podarili prekrasne vrtnice, ki so jih za to priložnost izdelale članice naše sekcije ustvarjajmo skupaj.  Tega dne se bodo doma spominjale ob pogledu na vrtnico, ki bo kraljevala v vazi na domači mizi. Imeli smo se lepo.

 

OBČNI ZBOR DRUŠTVA UPOKOJENCEV Petrovče 20.februarja 2018 ob 17.uri v OŠ Petrovče

Občni zbor smo  pričeli s kulturnim programom, v katerem so članice društva  predstavile svoje pesmi: Olga Glušič Kroniko DU za občni zbor, Irena Lednik pomladno pesem o našem društvu, Rezka Cvikl pa pesem o naših športnikih in tekmovanjih ter ljubezensko pesem na temo »Moja boš«. Program je navdušil in bil nagrajen z močnim aplavzom.

Z izvolitvijo organov občnega zbora je bil omogočen njegov nemoten potek. Občnega zbora se je udeležilo 114 članov društva ter povabljenci: župan občine Žalec Janko Kos, predsednik ZDUOŽ Ivan Glušič, predstavnik PZDU Celje Drago Prtenjak, predstavniki krajevne skupnosti Petrovče, turističnega in kulturnega društva.

Občni zbor je sprejel poročilo predsednice o delu DU v letu 2017, poročila vodij sekcij društva, finančno poročilo in poročilo sklada vzajemne pomoči. V letu 2017 je bilo v društvu opravljeno veliko delo: postavljen je nov informacijski sistem društva, izgrajena podoba društva, predstavitev društva na spletu, zmanjšani so bili stroški poslovanja. Po 20. letih smo končno uredili lastništvo društva v objektu Dobriša vas 3b z vpisom v zemljiško knjigo. V našem Rekreacijskem centru Ruše z brunarico so bila izvedena obsežna obnovitvena in vzdrževalna dela, zgrajeno je novo strelišče za streljanje z zračno puško. Štirikrat smo se družili pri naši brunarici. Naše sekcije so odlično delovale, izveden je bil že 100. pohod naših pohodnikov. Ustanovljena je bila nova sekcija ustvarjajmo skupaj. Čestitke! Ob novoletnih praznikih smo tudi ob podpori donatorjev poskrbeli za obdarovanje 100 naših članov starejših od 80 let. Zahvaljujemo se podjetjem Matjaž d.o.o., Henkel d.d., Mlekarna Celeia, SICO d.o.o., Davidov hram in Kota d.o.o.

Sprejet je bi Program dela DU Petrovče za leto 2018, v katerem bo poudarek na vključevanju čim večjega števila članov društva v aktivnosti naših sekcij skozi celo leto. Negovali bomo pripadnost društvu. Nadaljevali bomo s prenovo Rekreacijskega centra Ruše. Ukvarjali se bomo z urejanjem lastniških razmerij.

Sprejeli smo nov posodobljen osnovni akt društva Statut DU Petrovče.

Za podelitev plakete ZDUO Žalec smo predlagali našega aktivnega člana Žarkota Seražina.

Predsednica DU
Darka Uranjek Domitrovič

 

Skip to content