Arhiv

SILVESTROVANJE 2018 V ZREČAH

Člani Društva upokojencev Petrovče smo imeli tokrat silvestrovanje v Zrečah 28. decembra 2017. Odpravili smo se z avtobusom v popoldanskem času v dežju, ki se je do Zreč spremenil v sneg. Pričakala nas je lepo opremljena dvorana v gostišču Ulipi. Na mizah so nas kot presenečenje čakale mize okrašene z novo društveno zastavo, ki smo jo tokrat videli prvič. Vsakega udeleženca je na mizi čakala ročno izdelana novoletna čestitka – sad dela naše sekcije »Ustvarjajmo skupaj«, ki je pokazala naš osebni način voščila.

slivestrovanje 
 
Sledila je svečana večerja z okusno hrano pripravljeno na sodoben način. Kulinarično doživetje! Potem pa rajanje z domačim muzikantom Gašparjem do poznih ur. Vmes je bila pesem, pa šale, ki jih je stresal muzikant in nas nasmejal do solz. Imeli smo se vrhunsko. In na koncu pa še kozarci s penino, da si objeti v krogu na plesišču zaželimo zdravja, zadovoljstva in veliko skupnega druženja v novemu letu. 
 
MARTINOVANJE 2017 V HALOZAH
Kot vsako leto smo se člani Društva upokojencev Petrovče tudi letos v soboto, 11.11.2017 odpravili na tradicionalno martinovanje v Majšperk. Spotoma smo si ogledali in občudovali najlepši slovenski gotski spomenik božjepotno cerkev Marije zavetnice s plaščem na Ptujski gori, ki jo je za najmlajšo baziliko v Sloveniji razglasil leta 2009 Papež Benedikt XVI. ob 600 letnici njene izgradnje. Z razgledišča okoli bazilike smo občudovali v jesenske barve odete Haloze, dolino Dravinje, Dravsko polje in Pohorje.
 
 
 
Sledilo je veselo martinovanje v gostilni v Halozah, kjer so nam postregli z okusno martinovo pojedino in vinom. Sledilo je veselo druženje s plesom. Naša članica Rezka Cvikl nas je navdušila z recitacijo svojih dveh pesmi o vinu in luni. Za god in rojstni dan pa smo čestitali edinemu Martinu med nami nekdanjemu predsedniku društva Martinu Pevcu. Imeli smo se luštno.
 
Skip to content