Literarna sekcija

Literarno sekcijo KD Petrovče vodi Jasna Sraka.

Predstavitve knjig, pesniških zbirk, slikarske razstave, pravljične ure in drugi različni dogodki se odvijajo v Krajevni knjižnici Petrovče, ki je del knjižnične mreže Medobčinske splošne knjižnice Žalec.

Tim Verdinek: „Vsak je pesnik!“
„Vsak je pesnik! Le da eni si verze, ki se nam ponavljajo v glavah, upamo tudi zapisati,“ je ob predstavitvi svoje prve pesniške zbirke Osumljeni dejal 19-letni Tim Verdinek iz Slovenj Gradca. Zapisati pesem in jo pokazati drugim, je skorajda tako kot da bi se nag pojavil pred javnostjo, je med drugim izpostavil. Res je pa tudi, da se človek, ko svoja čustva prelije na papir, počuti bolje, lažje. „Ko si vesel, ne pišeš pesmi. To je dejstvo. Pišeš jih, ko si razočaran, jezen, slabe volje.“ Tudi zato se v njegovih pesmih najde kakšna, za pisano besedo milo rečeno nevsakdanja beseda. „Kako bi se slišalo, če bi koga namesto v k…. poslali v penis,“ je  v svoji, spet nenavadni in izvirni predstavitvi (predstavitev knjige in sebe je na odru izvedel sam) ponazoril mladi pesnik, ki je Petrovčanom s svojo iskrenostjo takoj zlezel pod kožo.

Tim je sicer študent matematike, kar je, kot pravi, povsem logično. Čeprav si je dolga leta želel priti na AGRFT, sedaj ocenjuje, da bi svojo umetniško plat lažje izrazil skozi glasbo. „Na tem področju ni konkurence,“ pravi. Če bo vanjo vnesel svoje tekste, je po mnenju občinstva uspeh zagotovljen.

Kontakt: Jasna Sraka, predsednica 041 369 362

FOTO: Jana Petrak Zajc

Skip to content