Otvoritev novih prostorov v OŠ Petrovče

četrtek, 8. 11. 2018, se je na naši šoli odvijal prav poseben dogodek, dočakali smo slavnostno otvoritev novih prostorov/učilnic. Pred ogledom prostorov smo se sprostili med čudovitim programom, ki so ga pripravili učitelji in učenci. Nastopali so učenci CICI zborčka pod vodstvom gospe Valentine Ašenberger, Otroški in Mladinski pevski zbor, mentorice gospe Anite Žolnir, plesni krožek gospe Sergeje Dvornik in gospe Maje Bubik, šolska dramska skupina pod vodstvom gospe Sonje Rebernikšportniki, ki so jih usmerjali športni pedagogi, šolski bend in posamezni solisti ter instrumentalisti. Pozdravila sta nas ravnateljica, gospa Irena Kolar, in župan, gospod Janko Kos. Potek prireditve se ne bi iztekel brez gospe Marjane Lešnik, ki se je zopet izkazala pri pripravi in scenariju, in gospe Alenke Podbrežnik, ki je prevzela tehnično podporo. Program je bil zelo pester in zanimiv, saj je nastopalo približno 200 učencev, ki so skozi čas prikazali, kako smo dobili takšno šolo, ki jo imamo sedaj.

Po koncu prireditve so si obiskovalci z gospo ravnateljico ogledali nove prostore, kjer so jih, skupaj z gospodom Petrom Kavčičem, pričakale glasbenice skupine MJAV, ki so prav vse hodile na OŠ Petrovče in so obudile precej spominov na tiste dni. Zapele in odigrale so nekaj pesmi, eno pesem so zapeli skupaj z Mladinskim pevskim zborom OŠ Petrovče.

Za obiskovalce je bila pripravljena pogostitev, lahko so se okrepčali z različnimi jedmi in navlažili suha usta.

Popoldne je bilo zelo veselo, polno pozitivne energije, vsak obiskovalec je zapustil šolo nasmejanih ust.

Vsi učenci že zelo nestrpno pričakujemo, da bomo začeli srkati nova znanja v teh čudovitih, po novem dišečih, svetlih prostorih, kjer sta predvideni glasbena in jezikovna učilnica.

Novinarka:
Anea Kolar, 7. b

FOTO: T. Tačver

Skip to content