Otvoritev mikropivovarne Clef Brewery v Arja vasi

V Arji vasi so včeraj odprli vrata nove mikropivovarne – Savinjske pivovarne – Clef brewery. Njena posebnost je, da je proizvodnja tesno povezana z glasbo. Izbrana butična piva namreč med drugim nosijo imena skladb legendarnih slovenskih glasbenih skupin.

Čau sonček, Napoj in Orion
Savinjska dolina in njeni prebivalci so od nekdaj povezani s hmeljarstvom, po besedah žalskega župana Janka Kosa imajo Savinjčani hmelj že v krvi. Odkar so dobili Fontano piv Zeleno zlato pa na plano prihaja tudi njihova pivovarska žilica. Ta se je znova prebudila tudi v Arji vasi, na domačiji Žužejevih, kjer so včeraj odprli vrata Savinjske pivovarne – Clef brewery. Projekt je rezultat sodelovanja družine Gobec in znanega žalskega podjetnika Matjaža Omladiča. Naložba je stala okoli pol milijona evrov, vendar to ni končna številka, saj jo bodo v prihodnje še nadgrajevali.

Posebnost mikropivovarne iz Arje vas je sicer, da je njihova proizvodnja piva tesno povezana z glasbo. Izbrana butična piva, katerih glavni pivokuhar je najmlajši v družini, Matevž Gobec, namreč med drugim nosijo imena skladb legendarnih slovenskih glasbenih skupin, kot sta Siddhartin Napoj in Čau sonček skupine Zmelkoow. Še nekaj fotografij z odprtja nove mikropivovarne si oglejte spodaj.

Vir: Radio Štajerski val
FOTO: Clef Brewery

 

Skip to content