FS Kobula KD Petrovče na festivalih na Madžarskem

Na povabilo folkloristov iz Kozármisleny na Madžarskem smo se člani folklorne skupine Kobula zgodaj dopoldan v petek 7. junija odpravili na madžarsko turnejo.

V mestu Kozármisleny  smo ob prihodu malce zašli, a so nas domačini z vodičko ga. Katarino Smatanovo kaj hitro našli in popeljali na prizorišče. Že v petek zvečer smo namreč imeli prvi nastop na festivalu Kozármisleny. Predstavili smo dva spleta štajerskih plesov, „Ofiranje” in „Škerjanček” ter poželi laskave ocene za naše plese.

 

 

 Slika 1: FS Kobula na mednarodnem folklornem festivalu Kozármisleny

Dopoldan naslednji dan smo se na sprejemu pri županu mesta Pecs srečali s člani folklornih skupin iz Albanije, Slovaške, Hrvaške, Transilvanije in Madžarske, udeleženci folklornega festivala Pecs.

Popoldan se je po ogledu mesta Pecs s povorko udeležencev pričel še mednarodni folklorni festival Pecs. Po predstavitvenem nastopu pred nekdanjo džamijo, ki je sedaj krščanska cerkev z ohranjenimi značilnostmi preteklosti, smo krenili na glavni trg pred katedralo s prireditvenim odrom, kjer smo imeli večerne nastope. Množici gledalcev smo na prostem predstavili prekmurske plese „Po zelenoj trati” in pa štajerske plese v spletu „Ofiranje”. Tudi to pot smo doživeli zelo lepe odzive pri publiki.

Ko smo se v nedeljo popoldan vračali proti domu, nismo skrivali veselja nad uspešno izvedbo prve večdnevne turneje naše folklorne skupine na tujem.

 

Slika 2: FS Kobula na mednarodnem folklornem festivalu Pecs

Skip to content