Petrovška jesen s Kulturnim društvom Petrovče

Kulturno društvo Petrovče je v petek, 10. novembra 2017, organiziralo prireditev z naslovom Petrovška jesen.

Sekcije društva so skupaj s pevci Mladinskega zbora OŠ Petrovče prikazali raznolikost svojega programa, vendar vsekakor pokazali sledljivost istim ciljem.

Pisano listje vseh barv, udobni topli puloverji, čaj in vroča čokolada z lešnikovim mlekom, bučna juha, filmski ali knjižni večeri v udobni pižami, rdeča lička, pečen kostanj, gobe, sprehodi po svežem in hladnejšem zraku, crkljanje v toplem domu, druženje ob peki kostanja…o čem smo govorili? O znanilcih in značilnosti jeseni.

KD Petrovče … vsi tako drugačni, a vsi združeni … in prav s tem so nas obogatili člani sekcij društva Petrovče. Najprej so uspešnost skupnega cilja prikazali rock duet 2 kajle ter pevci Mladinskega pevskega zbora OŠ Petrovče s skupno pesmijo. Na nobeni petrovški prireditvi pa ne moremo brez naših najmlajših. In tudi ta petek je bilo tako. Zapeli so Mladinski PZ OŠ Petrovče, z zborovodkinjo go. Anito Žolnir.

Od rock variante pa do plesne folklorne skupine Kobula. Vse to so Petrovče. Člani Kobule, pod budnim očesom strokovnega vodje Primoža Srake, so zaplesali splet zahodno štajerskih plesov.

In potem zopet nazaj k petju. Na odru sta se predstavila oba naša zbora, Mepz A Cappella in Moški pevski zbor. Z združenimi močmi so skupaj z instrumentalno rock skupino Uroš Planinc group zapeli 1 skupno pesem. A Cappella je v Petrovčah prisotna že skoraj 25 let. Pevci so potem z zborovodjem g. Mitjem Vaupotičem zapeli še dve pesmi.

Začeli smo z najmlajšimi, zaključili pa z najstarejšimi, starosto našega društva. Naša najstarejša sekcija drugo leto praznuje 60 – tko, in to je že častitljiva obletnica in tudi zato smo jim dali priložnost, da pojejo na koncu. Še vedno pa pravijo, da nosijo otroka v srcu, z veliko življenjske energije in igrivosti. Z njimi je zborovodkinja ga. Vesna Turičnik Popovski.

Na prireditvi so nas obkrožali čudoviti ljudje, združeni v Kulturno društvo Petrovče in nas božali s svojimi čudovitimi glasovi in ubranim petjem in plesom. Tako različni, a tako enotni. In tudi jesen je res lepa, a hkrati tudi tako raznolika in pisana. In tudi na Petrovški jeseni smo  želeli prikazati ravno to različnost in raznolikost. Verjamem, da nam je uspelo.

Vsekakor hvala Godbi Liboje za uvodnik, OŠ Petrovče in hvala vsem našim sekcijam ter njihovim strokovnim vodjem.

Jesen nas uči, da se vse spreminja, barve, oblike, temperatura, svetloba… Vzemimo si za vzor drevesa in tudi mi odvrzimo vse tisto, kar ne velja, kar nas obremenjuje, ter povabimo v življenje povsem novo, barvito in čarobno. Predvsem pa uživajmo v radostih, ki vam jih jesen prinaša!

Ob koncu prireditve so obiskovalci prejeli martinov sok in pecivo, katerega donator je bila tudi Kmetija Golavšek, Automatic servis Žalec ter drugi sponzorji, katerim se iskreno zahvaljujemo.

Jasna Sraka,
predsednica KD Petrovče

POSNETEK V ŽIVO:
2kajle& Mladinski pevski zbor OŠ Petrovče – Blowing In The Wind

http://2kajle.rocks/?p=1940

MePZ A Cappella

https://www.youtube.com/watch?v=PxynwI6bEQ4

 

FOTO: Jana Petrak Zajc

Skip to content