NOVO ASFALTIRANA CESTA PREDANA V REDNO UPORABO

Včeraj smo na kratki slovesnosti obeležili predajo odseka novo asfaltirane ceste v redno uporabo. Dogodek je povezoval Žiga Jordan Kozjak.

Z nami so bili poleg župana, predsednice KS, župnika in krajanov seveda tudi družina Kresnik, tako rekoč »mejniki«, ki zavzeto dihajo z občino Žalec, živijo pa že na ozemlju Celja. Zavzetost in pripadnost naši občini se kaže tudi v njihovem aktivnem članstvu v PGD Arja vas in ostalimi aktivnostmi, vezani na Petrovče. Prav tako so njihova kmetijska zemljišča na obeh straneh. V glasbenem programu nam je včeraj na harmoniko zaigral mladi prevzemnik kmetije, Rok, tudi član ansambla Poziv, s pesmijo Od Celja do Žalca pa je simbolično predstavil povezavo med obema občinama. 

mag. Jasna Sraka, predsednica KS Petrovče, je povedala: »Velik delež našega časa, naših življenj, preživimo na cesti. Po drugi strani so tudi naša življenja kot cesta. Vzradostimo se, kadar uspemo vse reči urediti tako, da bo del naše življenjske ceste potekal lepše. Tako so zagotovo navdušeni tudi tukajšnji prebivalci, družina Kresnik in ostali krajani. Odsek ceste, ki smo ga uradno predali v uporabo, je povezava in stičišče KS Petrovče in s tem Občine Žalec ter Mestne občine Celje. Vedno se radi pohvalimo, da ima naša KS vse, kar imajo veliki. In če lahko k temu dodam še asfaltno povezavo med Celjem in Žalcem, asfaltirano povezavo, je to še 1 ponos več. Trudimo se, da se vse naše vasi lepo in enakomerno razvijajo. Zato je tale otvoritev velik doprinos k izboljšanju kakovosti bivanja naših krajanov, saj smo poskrbeli tudi za varnost, kar pa je seveda najpomembnejše. Na KS lahko uresničujemo program za obnovo cest in pločnikov, ampak dodana vrednost in dušo kraju pa dajemo vsi krajani skupaj. Zato hvala vsem vam, ki ste danes tukaj, vsem uporabnikom cest, predvsem pa vsem želim predvsem varno in srečno na poti pri izhodu iz naše lepe občine.«

 »Infrastrukturni napredek nam izboljša naša življenja.  Danes so seveda ceste in vozila na njej povsem drugačna, zato bo odslej vožnja in življenje družine Kresnik, pa tudi ostalih krajanov, boljše in lepše«, je povedal župan, in se zahvalil članom KS, da so odobrili sredstva in s tem dali poudarek na varni poti krajanov ter hkrati izpostavil višino sredstev, ki so bila potrebna za asfaltiranje. 

Kolikor ceste izboljšajo kakovost naših življenj, pa so lahko tudi nevarne. Da bo cesta varna za njene uporabnike, pa smo prosili patra Vančija, da je nanjo priklical nebeški blagoslov.

Uradno predajo asfaltirane ceste smo v uporabo ceste simbolično predali s prerezom traku, ki ga je opravila deklica s pomočjo predsednice in župana.

Na koncu smo z likofom na kmetiji Kresnik uspešno zaključili dogodek.

Skip to content