Malo za šalo, malo za res

Stara zakonca

Kar 60 let je čakal, da je izvedel, kaj je v ženini skrivnostni škatli.

Zakonca sta bila poročena več kot 60 let. Delila sta si vse, zato en pred drugim nikoli nista imela skrivnosti, z izjemo ene stvari.

Žena je vsa ta leta na omari hranila posebno škatlo za čevlje, katere vsebine ni želela deliti z možem. Še več, opozorila ga je, da je NIKDAR ne sme odpreti in pogledati v njeno notranjost!

Mož je upošteval njeno željo in škatle ni odprl, prav tako pa o njej in njeni vsebini ni spraševal. Do trenutka, ko je njegova življenjska sopotnica močno zbolela in so zdravniki ocenili, da ne bo več dolgo živela. Ko se je s strtim srcem spomnil vseh lepih in iskrenih trenutkov, ki sta si jih delila, se je spomnil na škatlo za čevlje, ki je vsa ta leta tičala na njeni garderobni omari. Radovednost mu ni dala miru, zato je vzel škatlo in še zaprto odnesel k ženi v bolnico. Prosil jo je, da mu v zadnjih dneh njenega življenja vseeno sedaj lahko zaupa, kaj se nahaja v skrivnostni škatli. Strinjala se je, da jo skupaj odpreta.

Ko je mož zagledal vsebino škatle, mu prav nič ni bilo jasno. Znotraj sta se nahajali dve kvačkani lutki in 40.000 USD. S presenečenim obrazom je prosil za pojasnilo, zakaj lutki in od kod denar.

“Dragi mož, dan pred najino poroko mi je babica zaupala recept za srečen zakon. Skrivnost naj bi se po njenem mnenju skrivala v tem, da se zakonca nikoli ne kregata. Svetovala mi je, da naj bom v primerih, ko bom jezna nate, povsem tiho in da takrat raje nakvačkam lutko.” je zaupala možu.

Mož je bil vidno ganjen in po licu so mu polzele solze. Samo dve lutki je nakvačkala, kar pomeni, da je bila v 60 letih nanj jezna le dvakrat.

“Draga, to pojasni lutki, kaj pa ves ta denar?” je bil radoveden mož. “Kje si dobila toliko denarja?”

“Ah, to. To je denar, ki sem ga zaslužila s prodajo lutk

 

 

Mujo se zaposli v muzeju in nima nobenega znanja in pojma,
zato si je začel izmišljevati:

– Dragi obiskovalci, to je lobanja carja Lazarja.

– A ta mala lobanja-vpraša eden od obiskovalcev

– Isto njegova, samo takrat, ko je bil še majhem.

 

Skip to content