Letni koncert MePZ A Cappella “Čujte pesem mojo”

»Čujte pesem mojo« je bil naslov letnega koncerta MePZ A Cappella KD Petrovče, tokrat izvedenega 13. maja 2017, v Hmeljarskem domu v Petrovčah. Ker je od prejšnjega minilo le pol leta, smo se dela lotiti z vsemi močmi, kar je ubrano petje in medsebojno povezanost še okrepilo. Pohval ob izvedenem koncertu in polne dvorane naših zvestih spremljevalcev smo bili zaradi tega zares veseli. Tako smo tudi dokazali, da vztrajanje prinese sadove, da s petjem letimo kot ptice in z vsako odpeto pesem zaživimo vedno znova.
Pesmi slovenskih skladateljev donijo v našem telesu in naše srce ter duša z njimi letita, še posebej lahno zaradi našega zborovodja Mitja Vaupotič, ki nam pesmi tako toplo približa, da je nikakor ne moremo odpeti drugače kot s polno mero ljubezni do besed, melodije in glasbe same. Naš izbor pesmi je bil posvečen lepotam življenja, narave, domovine, vse skupaj pa smo obarvali z verzi Toneta Pavčka.
Da je bil večer še bolj čaroben, pa so s svojimi glasovi pripomogli naši gostje, otroci Mladinskega pevskega zbora Petrovče pod vodstvom ge. Anite Žolnir, za kar se jim še enkrat zahvaljujemo.
Majski večer smo tako obarvali z nežnostjo, smehom in iskreno ljubeznijo do petja.

Andreja Jezernik

FOTO: Jana Petrak Zajc

Skip to content