Folklorna skupina KOBULA

24.3.2018 – Letos je Območno srečanje odraslih folklornih skupin potekalo v Petrovčah.

5.5.2017 –  FS KOBULA KD Petrovče dosegla REGIJSKI NIVO. Naš najpomembnejši vsakoletni nastop  je sodelovanje na Območnem srečanju odraslih folklornih skupin. Letošnje je potekalo na Vranskem, ob tej priložnosti pa smo pripravili splet zahodno – štajerskih plesov katere smo zaplesali v savinjskih delovnih kostumih. Ob koncu smo od spremljevalke gospe Tanje Drašler prejeli čestitke ter oceno, s katero dosegamo regijski nivo, kar nam je dodatna vzpodbuda za nadaljno delovanje.  Takoj naslednji dan, 22.4. pa smo se udeležili Festivala odraslih folklornih skupin v Šentjurju, kjer smo predstavljali občino Žalec.

FOTO: Jasna Sraka

20.4.2017Foklorniki smo kar takoj v začetku leta 2017 začeli pridno vaditi in tudi nastopati. Tako smo najprej na povabilo naše sokrajanke gospe Marte Strahovnik, ob slovenskem kulturnem prazniku popestrili dan otrokom v vrtcu Anice Černejeve v Celju.  Skozi vsa leta našega delovanja zgledno sodelujemo tudi z DU Petrovče, ki smo jim tudi letos popestrili program na njihovem občnem zboru. V soboto, 18.3. smo zaplesali na Lopati, kjer so tamkajšnji gasilci pripravili prireditev ob materinskem dnevu in dnevu mučenikov.

16.10.2016 – V petek, 14.10.2016, so folklorniki FS KOBULA obeležili 5. obletnico delovanja skupine. Pri praznovanju so se Petrovčanom na odru v nabito polni dvorani pridružili tudi otroška FS “NAVIHANČKI” iz OŠ Griže ter Folklorna skupina Obrež. Domačini so se ob tej priložnosti prvič predstavili tudi v novih, savinjskih kostumih, katere je izdelala ga. Rezka Lisec. 

Ob koncu prireditve je vodja JSKD OI Žalec, g. Marko Repnik podelil tudi Maroltova priznanja za aktivno delovanje na področju folklornega udejstvovanja. Dobitniki priznanj:

Romana Cehner (5 let aktivnega delovanja)
Viktor Cehner (5 let aktivnega delovanja)
Danijel Veber (5 let aktivnega delovanja)
Daniela Dolinšek (5 let aktivnega delovanja)
Marija Malovšek (5 let aktivnega delovanja)
Jurij Novak (5 let aktivnega delovanja)
Magdalena Seražin (5 let aktivnega delovanja)
Žarko Seražin (5 let aktivnega delovanja)
Alenka Šaver (10 let aktivnega delovanja)

Bernarda Kramer (10 let aktivnega delovanja)
Tatjana Pevec (15 let aktivnega delovanja)
Primož Sraka (15 let aktivnega delovanja)
Silvo Potočnik (30 let in več aktivnega delovanja

Zgodovina:

Folklorna skupina Kulturnega društva Petrovče je pričela z delovanjem septembra 2011. Že v prvem letu delovanja smo pridobili svoje prekmurske kostume in smo na ta zahteven in obsežen finančni projekt zelo ponosni.
Trenutno imamo v repertoarju štajerske in prekmurske plese. Vsako leto se udeležujemo Območnih folklornih revij, gostovali smo na Hrvaškem – Virovitica in v Obrežu.

Kontakt: Tatjana Pevec, predsednica 041 426 515

FOTO: Jana Petrak Zajc