Vokalna skupina CANDELA

Vokalno skupino Candela, ki spada pod okrilje Kulturnega društva Petrovče, sestavlja šest deklet.  Želja po ubranem petju in skupnem druženju  nas je združila že leta 2003, vendar smo takrat delovale še kot mešani pevski zbor.

Istega leta smo nastopile na adventnem sejmu v Novem Celju in zaradi velikega odziva poslušalcev smo dobile še več zagona.

Sedem let smo sedaj v ženski zasedbi. Pojemo narodne, ljudske oz. pesmi, ki nas navdihujejo in so všeč večjemu krogu poslušalcev. Vsako leto se udeležimo občinskih revij, srečanja malih vokalnih skupin in vedno se rade odzivamo kakršnemu koli povabilo za nastope.

Po velikem navdušenju in predlogu naših zvestih poslušalcev smo se odločile, da bomo svojo pesniško zbirko in znanje še dodatno nadgradile. Tako smo se lansko leto odločile, da sestavimo aranžmaje za poroko, abrahame in druga rojstno dnevna slavja, maše in božične koncerte. In nismo se zmotile, krog poslušalcev se je povečal, saj nas ljudje vedno več vabijo na svoje prireditve, dogodke, koncerte in seveda tudi  kot glasbeno popestritev pri Sv. mašah.

Prvi samostojni koncert smo izvedle maja 2011. Prepevale smo tudi v Dravogradu, na Bukovici za dan upora proti okupatorju, letošnjo leto pa smo imele sokoncert z moškim zborom Karla Viranta iz Braslovč v Drešinji vasi…Skratka, smo že zelo prepoznavne širom po Savinjski dolini.

Decembra leta 2013 smo obeležile 10. obletnico delovanja s slavnostnim koncertom z gosti.

12 let pozitivne energije, pridnosti, delavnosti, timske naravnanosti, smeha, nastopanja, druženja… vse to in še mnogo več smo Candelice. NAŠ MOTO JE VSI ZA ENEGA EDEN ZA VSE… Pojemo narodne, ljudske,zimzelene, sakralne, dalmatinske, Avsenikove pesmi  in pesmi, ki nas navdihujejo ter so  všeč širšemu krogu poslušalcev. Vsako leto se udeležujemo  občinskih revij, srečanja malih vokalnih skupin, božične skrivnosti v Jami Pekel ter se vedno rade odzovemo kakršnemu koli povabilu  za nastope, tudi petje na poročnih mašah, rojstnodnevna presenečenja, predvsem pa zelo rade prepevamo božične pesmi in pripravimo  tudi primeren nastop glede na vaše želje.

Ne smemo mimo dejstva  smo  zelo fleksibilna skupina in se sestav iz sezono v sezono menja. Letošnjo sezono 2015/2016  smo čisto novem sestavu in tudi v večjem številu.

V skupini prepevamo: Maja, Vesna(umetniški vodja), Patricija, Andreja(predsednica VS),  Klara, Bernarda in Monika.

 

Kontakt: Andreja Rak Ribič, predsednica 041 568 349

no images were found

FOTO: Jana Petrak Zajc

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.