Martinovanje DU Petrovče v Halozah

MARTINOVANJE 2017 V HALOZAH
Kot vsako leto smo se člani Društva upokojencev Petrovče tudi letos v soboto, 11.11.2017 odpravili na tradicionalno martinovanje v Majšperk. Spotoma smo si ogledali in občudovali najlepši slovenski gotski spomenik božjepotno cerkev Marije zavetnice s plaščem na Ptujski gori, ki jo je za najmlajšo baziliko v Sloveniji razglasil leta 2009 Papež Benedikt XVI. ob 600 letnici njene izgradnje. Z razgledišča okoli bazilike smo občudovali v jesenske barve odete Haloze, dolino Dravinje, Dravsko polje in Pohorje.
 
 
 
Sledilo je veselo martinovanje v gostilni v Halozah, kjer so nam postregli z okusno martinovo pojedino in vinom. Sledilo je veselo druženje s plesom. Naša članica Rezka Cvikl nas je navdušila z recitacijo svojih dveh pesmi o vinu in luni. Za god in rojstni dan pa smo čestitali edinemu Martinu med nami nekdanjemu predsedniku društva Martinu Pevcu. Imeli smo se luštno.
 
 
DU Petrovče
Darka Uranjek
Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.