RC Ruše – brunarica

DRUŽENJA V REKREACIJSKEM CENTRU RUŠE Z BRUNARICO

Društvo upokojencev Petrovče je lastnik Rekreacijskega centra Ruše z brunarico na severnem robu Ruškega gozda v bližini nekdanje cestninske postaje Arja vas. Na območju rekreacijskega centra so športno rekreacijske površine prilagojene športnim aktivnostim za člane društva. Tu so: rusko kegljišče, prostor za pikado, prostor za metanje kovinskih obročev, v lanskem letu zgrajeno novo strelišče za streljanje z zračno puško ter balinišče, ki še ni urejeno. Srce centra je lesena brunarica, ob njej pa nadstrešnice s sedeži za obiskovalce, dvorišče pred brunarico, plesišče in prostori za posedanje na klopeh v gozdnem ambientu, kjer se dogajajo družabna srečanja

Sekcija organizira družabna srečanja članov društva pri brunarici in sicer:

  • priprava, čiščenje in otvoritev brunarice v aprilu,
  • piknik v maju,
  • praznovanje ustanovitve društva in izgradnje brunarice v avgustu,
  • gobarski in/ali kostanjev piknik in zaključno druženje sekcij ob zaključku sezone v septembru

Naši športniki tekmujejo v športnih disciplinah rusko kegljanje, metanje pikada in streljanje z zračno puško na meddruštvenih tekmovanjih na občinskem nivoju. Trenirajo in se družijo v RC Ruše dvakrat na teden v času športne sezone od aprila do oktobra.

V okviru Petrovčevanja  se izvede športno tekmovanje Društva upokojencev Petrovče za pokal KS Petrovče za leto 2018, katerega se udeležijo športniki vseh 10. društev upokojencev z območja občine Žalec.

 Program pripravil
Jože Glinšek

 

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.