RC Ruše – brunarica

V avgustu je bilo v RC Ruše vsakoletno srečanje članov društva v počastitev 17.obletnice postavitve brunarice. Letos je dogajanje popestrila tudi razstava izdelkov nove sekcije ustvarjajmo skupaj.

Z obiskom nas je počastil župan Janko Kos in nam namenil nekaj besed.

             

 Poseben gost je bil Ivo Grobelnik, edini še živeči osvoboditelj talcev iz Starega piskra v Celju.

S seboj je pripeljal dva glasbenika Vikija Ašiča in Janeza Bremca, ki sta s svojim nastopom obogatila naše srečanje. Naše pesnice so nas razveselile s svojimi pesmimi. Izvedli smo interno tekmovanje v ruskem kegljanju, pikadu in metanju obročev in razdelili priznanja najboljšim. Sledila je pogostitev z jedmi z žara in razvajanje s sladkimi dobrotami, ki so jih spekle naše članice. Bilo nas je 145, družili smo se, se zabavali, uživali v kakovostni glasbi, športnih dejavnostih in preživeli lep dan.

Darka Domitrovič Uranjek
DU Petrovče

 

V četrtek, 2.avgusta 2018 je naše društvo upokojencev v Rekreacijskem centru V Ruškem gozdu organiziralo tradicionalno meddruštveno tekmovanje 10-tih društev upokojencev z območja občine Žalec za pokal KS Petrovče. 120 tekmovalcev se je športno pomerilo v ženski in moški kategoriji v naslednjih športnih disciplinah: streljanje z zračno puško, pikado, rusko kegljanje in metanje kovinskih obročev.

Največ točk so zbrali tekmovalci DU Ponikva in prejeli pokal KS Petrovče.

 

Tudi naši tekmovalci so bili uspešni: Franci Trost je prejel zlato medaljo v ruskem kegljanju, Jelka Lebar je bila srebrna v ruskem kegljanju, Heda Dobovičnik srebrna v streljanju z zračno puško, Lizika Čamernik pa bronasta v streljanju z zračno puško.

Prireditev je lepo uspela. Športniki so bili zadovoljni pri športnih tekmovanjih, okusna hrana in ohlajena pijača ter druženje so prispevali k dobremu počutju in razpoloženju prisotnih. Ekipa našega društva, ki je organizirala prireditev, si zasluži javno priznanje in zahvalo. 

DU Petrovče

 

DRUŽENJA V REKREACIJSKEM CENTRU RUŠE Z BRUNARICO

Društvo upokojencev Petrovče je lastnik Rekreacijskega centra Ruše z brunarico na severnem robu Ruškega gozda v bližini nekdanje cestninske postaje Arja vas. Na območju rekreacijskega centra so športno rekreacijske površine prilagojene športnim aktivnostim za člane društva. Tu so: rusko kegljišče, prostor za pikado, prostor za metanje kovinskih obročev, v lanskem letu zgrajeno novo strelišče za streljanje z zračno puško ter balinišče, ki še ni urejeno. Srce centra je lesena brunarica, ob njej pa nadstrešnice s sedeži za obiskovalce, dvorišče pred brunarico, plesišče in prostori za posedanje na klopeh v gozdnem ambientu, kjer se dogajajo družabna srečanja

Sekcija organizira družabna srečanja članov društva pri brunarici in sicer:

  • priprava, čiščenje in otvoritev brunarice v aprilu,
  • piknik v maju,
  • praznovanje ustanovitve društva in izgradnje brunarice v avgustu,
  • gobarski in/ali kostanjev piknik in zaključno druženje sekcij ob zaključku sezone v septembru

Naši športniki tekmujejo v športnih disciplinah rusko kegljanje, metanje pikada in streljanje z zračno puško na meddruštvenih tekmovanjih na občinskem nivoju. Trenirajo in se družijo v RC Ruše dvakrat na teden v času športne sezone od aprila do oktobra.

V okviru Petrovčevanja  se izvede športno tekmovanje Društva upokojencev Petrovče za pokal KS Petrovče za leto 2018, katerega se udeležijo športniki vseh 10. društev upokojencev z območja občine Žalec.

Program pripravil
Jože Glinšek

 

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.