Izleti in srečanja

IZLET V POSAVJE IN BIZELJSKO

Letos junija smo se člani Društva upokojencev odpravili na vsakoletni tradicionalni društveni izlet v Posavje in Bizeljsko.

 Obiskali smo najstarejši grad v Sloveniji grad Rajhenburg s številnimi razstavnimi zbirkami, ki predstavljajo zgodovino gradu od 12.stoletja dalje.

V Brestanici smo v vinski kleti, ki nadaljuje izročilo trapistov, poskusili čokoladno vino. 

V Brežicah,  smo si ogledali mestno jedro in grad Brežice, kjer so nam razstavljene zbirke predstavile vpogled v zgodovino gradu in okolice.

V izjemno lepi in s freskami ozaljšani viteški dvorani, smo naredili spominsko fotografijo. Na Bizeljskem uživali v lokalni kulinariki. Imeli smo se lepo.

POHOD NA URŠLJO GORO

Julija smo se člani pohodniške sekcije Društva upokojencev podali na 105. pohod na Uršljo goro. S koče na Naravskih ledinah, kjer je ostal del pohodnikov, smo se v 2 uri in pol trajajočem pohodu povzpeli na vrh 1699 metrov visoke Uršlje gore, kjer je poleg koče in cerkve Svete Uršule tudi televizijski pretvornik Plešivec. Uživali smo v čudovitem razgledu,okusni hrani in dobri družbi. Prijetno utrujeni smo se pozno popoldne vrnili na naše domove.

 

DAN ŽENA V LUČAH

Člani Društva upokojencev Petrovče smo se letos odpravili na praznovanje 8. marca Dneva žena dan prej 7.marca 2018 v Zgornjo Savinjsko dolino v Luče. Na poti smo v sončnem vremenu občudovali dolino in okoliške planine odete v snežno odejo. Ogledali smo si lepo alpsko vas Luče, katere ime je bilo prvič zapisano v starih listinah že leta 1241. Bili smo na sotočju Savinje in Lučnice, obiskali lokalnega umetnika rezbarstva Šlangerjevega Joža, ki nam je pokazal čudovite lesene umetnine. Sprehodili smo se mimo lepo obnovljenih starih hiš, obiskali razkošno obnovljeno gotsko cerkev Sv. Lovrenca in občudovali s soncem obsijani vrh Raduhe, ki se bohoti nad Lučami.

 V gostilni Pr Lampi so nas pogostili s savinjsko pojedino. Zabavali smo se in zaplesali ob glasbi našega Gašperja. Olga in Rezka sta nam prebrali pesmi o dnevu žena in o mamah. Naši moški pa so nam  ženskam podarili prekrasne vrtnice, ki so jih za to priložnost izdelale članice naše sekcije ustvarjajmo skupaj.  Tega dne se bodo doma spominjale ob pogledu na vrtnico, ki bo kraljevala v vazi na domači mizi. Imeli smo se lepo.

 

OBČNI ZBOR DRUŠTVA UPOKOJENCEV Petrovče 20.februarja 2018 ob 17.uri v OŠ Petrovče

Občni zbor smo  pričeli s kulturnim programom, v katerem so članice društva  predstavile svoje pesmi: Olga Glušič Kroniko DU za občni zbor, Irena Lednik pomladno pesem o našem društvu, Rezka Cvikl pa pesem o naših športnikih in tekmovanjih ter ljubezensko pesem na temo »Moja boš«. Program je navdušil in bil nagrajen z močnim aplavzom.

Z izvolitvijo organov občnega zbora je bil omogočen njegov nemoten potek. Občnega zbora se je udeležilo 114 članov društva ter povabljenci: župan občine Žalec Janko Kos, predsednik ZDUOŽ Ivan Glušič, predstavnik PZDU Celje Drago Prtenjak, predstavniki krajevne skupnosti Petrovče, turističnega in kulturnega društva.

Občni zbor je sprejel poročilo predsednice o delu DU v letu 2017, poročila vodij sekcij društva, finančno poročilo in poročilo sklada vzajemne pomoči. V letu 2017 je bilo v društvu opravljeno veliko delo: postavljen je nov informacijski sistem društva, izgrajena podoba društva, predstavitev društva na spletu, zmanjšani so bili stroški poslovanja. Po 20. letih smo končno uredili lastništvo društva v objektu Dobriša vas 3b z vpisom v zemljiško knjigo. V našem Rekreacijskem centru Ruše z brunarico so bila izvedena obsežna obnovitvena in vzdrževalna dela, zgrajeno je novo strelišče za streljanje z zračno puško. Štirikrat smo se družili pri naši brunarici. Naše sekcije so odlično delovale, izveden je bil že 100. pohod naših pohodnikov. Ustanovljena je bila nova sekcija ustvarjajmo skupaj. Čestitke! Ob novoletnih praznikih smo tudi ob podpori donatorjev poskrbeli za obdarovanje 100 naših članov starejših od 80 let. Zahvaljujemo se podjetjem Matjaž d.o.o., Henkel d.d., Mlekarna Celeia, SICO d.o.o., Davidov hram in Kota d.o.o.

Sprejet je bi Program dela DU Petrovče za leto 2018, v katerem bo poudarek na vključevanju čim večjega števila članov društva v aktivnosti naših sekcij skozi celo leto. Negovali bomo pripadnost društvu. Nadaljevali bomo s prenovo Rekreacijskega centra Ruše. Ukvarjali se bomo z urejanjem lastniških razmerij.

Sprejeli smo nov posodobljen osnovni akt društva Statut DU Petrovče.

Za podelitev plakete ZDUO Žalec smo predlagali našega aktivnega člana Žarkota Seražina.

Predsednica DU
Darka Uranjek Domitrovič

 

Nastavitve zasebnosti
Ime Omogočeno
Piškotki
Za pravilno delovanja in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Potrjeno strinjanje z uporabo piškotkov.
Google Analytics
Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam.
x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.